WWE RAW 2012.06.04. - Újra Cole

2012.06.05 12:59

 

2012. június 04. Bi Lo Center / Greenville, Dél-Karolina - Az újabb 3 órás RAW Szupershow elején Big Show karakterének változásáról kapunk egy összefoglalót, majd meglepetésre nem egy szupersztárt, hanem a WWE hangjának is nevezett Michael Cole-t konferálják fel.


Michael Cole tavaly már főszerepet kapott több heti és PPV adásban, de fellépései alatt bebizonyosodott, hogy mindannyian jobban járunk, ha marad a mikrofon mellett. A közönség is így véli, nem lehet azt mondani, hogy örömmel fogadnák. Michael Cole szerencsére nem szerepelni akar, hanem egy vendéget jelent be, akivel beszélgetni fog. Ez a vendég pedig nem más, mint John Cena.

A reakciókból levonható a következtetés, hogy Cena ismét jó úton halad afelé, hogy ismét a közönség egyik első számú kedvencévé váljon. A személyét ért rengeteg kritika és a tőle való elfordulás úgy tűnik, lassan a múlté, s bár a fogadtatás még mindig vegyes, hallhatóan többségben vannak azok, akik örülnek neki.
Michael Cole emlékezteti Cenát arra, hogy Big Show 24 óra alatt kétszer ütötte ki, majd sorolni kezdi Show további áldozatait: Brodus Clay, Kofi Kingston, R-Truth, Santino Marella, Zack Ryder, Alex Riley...
Michael Cole ezekért a támadásokért Cenát okolja, szerinte ha John a megfelelő dolgot tette volna a megfelelő időben, akkor ez nem történik. Úgy véli, ha Cena támogatta volna a barátját, Big Show-t, nem pedig nevetgél és komédiázik John Laurinaitis kárára, akkor mindez nincs. Cena humorista akart lenni, ez fontosabb volt neki, mint a barátja. Büszke vagy magadra John? - kérdezi tőle végül.
A közönségnek nem tetszik, hogy Cole Cenát bűnbaknak akarja beállítani és John sem annyira érti az egészet. Válaszában elmondja: igen, büszke magára. John Laurinaitis egy hataloméhes zsarnok. Megalázta és térdre kényszerítette Showt, az embert, akit ő (Cena) a barátjának hitt. Az Over The Limiten azért tette, amit tett, hogy kirúgassa Big Johnnyt az állásából és egy olyan GM kerüljön a helyére, aki értékeli a szupersztárokat. Aki értékeli az olyan embereket, mint amilyen Big Show. Big Show visszakapta volna a munkáját.
Michael Cole szerint Cena egoista, aki belefullad a saját énjébe. Elbizakodottság feltételezni, hogy egy új vezérigazgató visszavette volna Show-t, ezt senki nem tudhatta! Különben pedig Show azért tette amit tett, mert valamiből el kell tartania a családját, csak azt tette, amit bárki más is tett volna. A biztos dolgot választotta, amikor John Laurinaitis mellé állt és úgy döntött, hogy mindenkit megleckéztet a WWE-ben. Big Show már nem sokáig üzletember, ő egy több mint két méteres óriás, akit senki nem tud megverni. Ezt bebizonyította a RAW-ban, a SmackDown-ban és a No Way Out-on az acél ketrecben Cena ellen be fogja bizonyítani ismét.
Big Show csak egy ember, aki úgy döntött, hogy olyan vastag pénztárcát akar, mint a dereka - válaszolja Cena. Mindannyian átéltünk nehéz időket és hoztunk akkor döntéseket. Show a könnyebbik utat választotta - teszi hozzá. Ahhoz nem kell bátorság, hogy vádolja a rajongókat és vádolja őt: elfordultak tőle, mert valójában éppen Show az, aki hátat fordított mindenkinek, ez az igazság!
Érdekes John, érdekes - mondja Moichael Cole, majd megkérdezi Cenát, talán féltékeny Show-ra? Talán féltékeny, mert az óriás megnyerte a WrestleMania mérkőzését és mert nem volt Brock Lesnar bokszzsákja az Extreme Rules-on?
Michael Cole arról beszél, hogy támogatta Cenát a karrierje alatt, de most másképp látja a dolgokat. Cena túlértékelt és reméli, hogy Big Show szívességet tesz neki és a rajongóknak, akik tíz éve arra vannak kényszerítve, hogy végigüljék Cena meccseit. Reméli, hogy Show megnyomorgatja John Cenát a steel cage-ben és megszabadít mindenkit tőle egyszer és mindenkorra!
Végül figyelmezteti Johnt, hogy nem üthet meg egy kommentátort, az tilos.

Cenának nincs ideje reagálni, John Laurinaitis zenéje szólal meg, aki még mindig mankóval a hóna alatt, robogóján ülve mutatkozik be a közönségnek. Cenához szól: John a People Power jegyében - akárcsak Show a múlt héten - választhatsz magadnak egy ellenfelet mára.
Cena talán Show-t választaná, de ő nincs itt ma este (az új szerződésének értelmében megválaszthatja fellépéseinek dátumát). Cena a GM-re mutat, aki tájékoztatja arról is, hogy miután az Over The Limiten legyőzte Cenát, ő maga hivatalosan visszavonult az közvetlen egy az egy elleni mérkőzésektől. Cena tehát bárki mást választhat, csak kettejüket nem.
Cena konstatálja, hogy nincs Big Show és nincs Laurinaitis, majd visszakérdez: bárkit választhatok? A válasz igen. Cena szerint ez volt a GM eddigi egyetlen jó döntése. Van egy ellenfél, aki évek óta kóstolgatja őt. Egy ellenfél, aki "unalmas", "túlértékelt", és mint ahogy régebben Jim Ross mondta: minden héten mindent letol az emberek torkán. A ma esti RAW extra különleges lesz, mert az ellenfél akit választ nem más, mint Michael Cole.
Michael Cole megpróbál nevetni és közli, hogy Cena ezt nem teheti meg, Kéri Laurinaitist is, mondja meg neki, hogy ezt nem teheti, ő azonban széttárja a kezeit és távozik. Jerry Lawler a kommentátori asztalnál pedig így reagál: YES! YES! YES!

A backstage-ben Sheamus halad az aréna felé a következő mérkőzésre, Michael Cole pedig főnöke után rohan, hogy kikönyörögje a meccs eltörlését. Bizonygatja, mekkora elkötelezettje Big Johnnynak, Laurinaitis azonban hajthatatlan, mint mondja, mindez az emberekért van, ez a People Power. Végül közli Cole-lal, hogy tegye a dolgát és készüljön a meccsére, majd felszólítja: ne nevezze őt Johnny-nak...


Dolph Ziggler vs. Sheamus
Az összecsapás előtt ismét megmutatják azt az adást, amelyben Sheamus véletlenül elsodorta a bejáratnál álló Laurinaitist, majd a mőlt heti SmackDown részletét, amikor Otunga utasította a Great White-ot, hogy kérjen bocsánatot.
Visszatérve a jelenbe Vickie Guerrero hangja hasít a levegőbe, bejelenti Dolph Zigglert, aki le fogja győzni Sheamust és megmutatja, hogy jobb minden jelenlévőnél...
Ziggler ki akar szállni a Swagerrel alkotott párosból, a saját lábára állna és bebizonyítaná, hogy méltó a bajnoki címre.
Sheamus ellen nincs könnyű dolga, de remekül állja a sarat.Látványos mozdulatokat, ügyes fordításokat mutat be. Vickie Guerrero is mindent megtesz pártfogoltja sikeréért, leginkább a szájával támad Sheamus-re. Ez azonban épp elég ahhoz, hogy elvonja a figyelmét, Ziggler pedig egy brutális rúgást tudjon kiosztani. Ez azonban kevés a győzelemhez... Ziggler nem kerülheti el Sheamus talpát, a Brogue Kick után pedig a Nehézsúlyú Világbajnok kopogtat.
A győztes: Sheamus.

Sheamus távozna, elköveti azonban ismét azt a hibát, hogy az aréna bejáratánál visszafordul a közönség felé. Alberto Del Rio érkezik hátulról és egy ütéssel földre küldi, majd rúgni kezdi. Sheamus összekapja magát, ám érkezik Ricardo Rodriguez is és beszáll Del Rio oldalán a bunyóba. Sikerül kirántania a bajnok lábát, Sheamus keményen csattan a WWE logo talapzatán. Del Rio a rámpáról lelógó Sheamuson bemutatja a cross armbreakert...

A reklámblokkban egy látványos összefoglalót nézhetünk meg az ECW mérkőzésekből összeállított DVD-ből.

David Otunga megy oda Laurinaitishez és a WWE.com-on megjelent hírt mutatja. Laurinaitis közli, hogy nem érdekli a WWE hivatalos weboldala... Otunga elmondja neki, hogy Vince McMahon a jövő heti RAW adásban személyesen lesz jelen! Laurinaitis úgy véli, ez jó dolog, ám Otunga folytatja: Lehet, hogy nem jó, ugyanis Mr. McMahon élő adásban fogja értékelni John Laurinaitis munkáját! Big Johnny homlokán megjelennek a ráncok...
A kommentátori asztalnál Michael Cole is felolvassa a hírt.


Sin Cara vs. Hunico
Akik folyamatosan követik az eseményeket, emlékezhetnek arra az időszakra, amikor "két Sin Cara" jelent meg a kötelek között. Az egyikről aztán lekerült a maszk és Hunico azóta a saját neve alatt, arcát felfedve mérkőzik. A másik, az igazi Sin Cara őrzi arctalanságát, és hosszú kihagyás után a múlt héten tért vissza ismét a kötelek közé.
Rendkívül látványos, high fly mozdulatokkal tűzdelt mérkőzést mutat be a két srác. Azaz három, hisz Hunico oldaláról nem hiányzik Camacho, bár ő csendes megfigyelőként követi az eseményeket a ring mellől.
A mérkőzésen végig a misztikus Sin Cara dominált, bár Huniconak is volt kopogtatási kísérlete.
A győztes végül: Sin Cara.


Közeledik a jubileumi, ezredik RAW adás (a mai a 993. volt), ennek alkalmából egy összefoglalót kapunk a WWE zászlóshajójának nevezett RAW történetéből, amiben John Cena mondja el véleményét.


Stan Stansky és Arthur Rosenberg vs. Ryback
2 az 1 ellen handicap mérkőzésen két fiatal és ismeretlen tehetségnek kell megküzdenie Ryback-kel. A srácoknak van önbizalmuk, a felkonferálás után elkérik a mikrofont és közösen szinte elreppelik, hogyan fogják legyőzni ellenfelüket. Az önbizalom azonban itt kevés. Ryback másodpercek alatt csomóra szórta őket és még egy dupla Machine Bustert is bemutatott.
A győztes Ryback.


CM Punk vs. Kane
CM Pun után nem Kane, hanem Daniel Bryan érkezik, mikrofont kér és a kommentátori asztalra állva közli, hogy még a meccs kezdete előtt egy kis kérdezz-felelek játékot mutat be. Első kérdése: AJ teljesen téveszmés, mióta ő elküldte a lányt? A válasz: Igen!
A következő kérdés: Meg fogja semmisíteni Kane ma este CM Punkot? A válasz: Igen! A harmadik kérdés: Daniel Bryan lesz az új WWE Bajnok a No Way Out-on? A válasz természetesen Igen! Igen! Igen!..
A fények kialszanak, a lángok fellobbannak és megérkezik Kane. A bajnok és a Nagy Vörös szörny összecsapását Kane Daniel Bryan figyeli a közelből.
Punk keményen kezd és láthatóan fölénybe kerül, a kopogtatási kísérletből azonban Kane kirúg. Percekkel később már az Ördög kedvenc Démona kerekedik felül és Punknak szüksége van a közönség biztatására.
Ez a kettősség jellemzi végig a kemény csatát, mindketten többször is a győzelem határáig jutnak.
Nem maradhat ki D-Bryan sem: amikor Punk a ringen kívül van, a mérkőzésvezető pedig Kanenel van elfoglalva, támadást indít a bajnok ellen. Az esetet a bíró nem is veszi észre, Kane pedig ismét majdnem győzedelmeskedik.
AJ rohan le a rámpán, hogy a bíró figyelmét felhívja a szabálytalanságra, Daniel Bryan pedig felelősségre vonja a lányt ezért.
Punk kiugrik a ringből és Bryanre támad, ez pedig a vesztét jelenti.. Amikor ismét a kötelek közé kúszik, Kane már várja és egy hatalmas Chokeslam-mel teríti le, majd kopogtat.
A győztes tehát: Kane.

Aj megy oda a földön fekvő bajnokhoz, Kane azonban azonnal kinézi magának a lányt. Tán meg is támadná, ám Daniel érkezik és indít támadást Kane ellen. Nem sok sikerrel, A big Red Monster egyetlen rúgással kiküldi a ringből, majd ismét AJ felé fordul. A lány arcán először a rettegés látszik, aztán mimikája megváltozik és mintha flörtölne Kane-nel! A húzás bejön, Kane megfordul és elmegy...
AJ visszatérdel a még mindig fekvő Punk mellé, Daniel Bryan pedig értetlen arcot vágva szemléli a történéseket.

A reklám után a színfalak mögött látjuk sétálni AJ-t. Josh Matthews lép oda hozz és megkérdezi, mi volt az a pillantás közte és Kane között. A lány elmondja, szereti, ha nézik a férfiak. Megragadja Josh nyakkendőjét és játssza az őrült, agresszív csajt.

Az adás elejébe tekintünk vissza, ismét látjuk, hogy John Cena Michael Colet választotta ellenfeléül. Cole a kommentátori asztal mögül a WWE Univerzumhoz könyörög, kéri, hogy küldjenek tweeteket, Facebook üzeneteket John Laurinaitisnek és kérjék, hogy ne pusztíttassa el ma este. Mint mondja, a rajongók az utolsó reménye... Jerry "The King" Lawler fokozza benne a feszültséget: ez meg fog történni, Te és John Cena
Ismét egy montázst kapunk Show heel turn-jéről, majd a Tag Team mérkőzés következik.


R-Truth és Kofi Kingston vs. Tyler Reks és Curt Hawkins
Csakúgy, mint az előző mérkőzés, ez sem címért folyik és a végeredmény nem befolyásolja a bajnoki öv sorsát. A Tag Teag Bajnok Kofi Kingston és R-Truth végig domináltak, és egy Trouble in Paradise után Kofinak sikerült Hawkinsot kopogtatni.
A győztesek: Kofi Kingston és R-Truth.


Láthatjuk, hogy Cena sétál a backstage-ben a mérkőzés helyszínére, míg Michael Cole még mindig a fejét fogja a kommentátori asztalnál.
Az eddigi RAW adások legemlékezetesebb pillanatait bemutató sorozatban Triple H beszél, majd következik az utolsó mérkőzés.


John Cena érkezik meg, majd John Laurinaitis zenéje szólal meg és begurul a GM mondván, ogy egyértelmű, mindenki látni akarja John Cenát Michael Cole ellen. Cole teljesen összeomlik, Laurinaitis pedig folytatja. A People Power jegyében ő mindig többet ad a népnek, mint amit kérnek, azért a John Cena vs Michael Cole mérkőzés egy No Disqualification meccs lesz! Cole istenhez fohászkodik, Cenának tetszik az ötlet, de a bejelentésnek nincs vége. No DQ meccs lesz abban az esetben, ha John Cena legyőzi ezt az embert.... - a bejáratnál pedig feltűnik Lord Tensai!

Michael Cole örömtáncot jár, Lawler pedig figyelmezteti, hogy mi vár rá, ha Cena nyer. Cole szerint John Cena soha, de soha nem tudja legyőzni Tensait.
John Laurinaitis tehát megtalálta a módját, hogy megmentse Michael Colet a szégyentől és a nagy veréstől. A kérdés, hogy a húzása bejön-e?


John Cena vs Lord Tensai
Cenának lenne mit törlesztenie Tensai felé, hisz a japán stílusú harcos ott volt akkor is, amikor John Laurinaitis sérülést okozott egy székkel Cena kezén. Cena valóban nem tudta legyőzni a Pusztítót. Látszik, hogy erősen koncentrál a feladatra, de szinte lepattan ellenfeléről, aki az első pillanattól keményen üti.
Az arénában harsog a Let's Go Cena - Cena Sucks és néhány perc elteltével bizony nagyon úgy fest, hogy Tensainak (és Laurinaitisnek) hála, Michael Cole megmenekül.
Cena azonban sokadszor is feláll, sőt visszatámad! Kemény ütéseket mér Tensai fejére, majd átlendíti a köteleken. A ringen kívül Sakomoto is Cenára támad, a mérkőzésvezető figyelmét azonban ez elkerüli...
Tensai újabb támadássorozata után Cena végképp elgyengülni látszik, de csak egy pillanatra. Keményen támad, majd támad Tensai is, sőt kopogtatni próbál, de Cena kirúg.
Tensai lefejeli Cenát, aki kigurul a ringből, Michael Cole pedig azonnal felszólítja: Add fel! Tensai Cena után megy, fejét a kommentátori asztalba csapja. Michael Cole még arcon is csapja, a magától elszállt kommentátort Jerry Lawler utasítja rendre.
A kiszámolás nem ér véget, Cena ismét összekapja magát és a ring szélére áll, ahol Tensai már várja, hogy ismét padlóra küldje.
Mindketten a köteleken kívül vannak, Tensai Cenát az acéllépécsőnek vágja. Michael Cole követeli tőle, hogy csinálja ki Johnt, tegye a dolgát! Lawler biztatja Cenát: Gyerünk!(Érdemes hallgatni, ahogy a két kommentátor szurkol az ellenfeleknek.)
A kötelek között Tensai a végső győzelemre készül, míg Cena a ringen kívül fekszik és számolnak rá. Cole szája nem áll be, közben folyamatosan szidja őt és talán épp ez a Mister Ego, öntelt stb. áradat az, ami végül talpra állítja.
Cena ismét a ringben, Tensai ismét támad, majd kopogtat, de John kettőnél kirúg. Aztán John Cena (fel)támad és elgurul Tensai ugrása elöl. Padlóra küldi ellenfelét, jön a Five Knuckle Shuffle, majd az Attitude Adjustment!
John Cena megnyeri a mérkőzést és ezzel megszakítja Lord Tensai veretlenségét!
A kommentátori asztaltól felváltva hallatszik a YES! YES! YES! és a NO! NO!

Cena a ring sarkára állva ünnepel, míg Michael Cole talán egy imát morzsol az ajkai között. A mérkőzésvezető a kommentátori asztal felé intve a WWE Hangját szólítja, azonnal kezdődik a következő "mérkőzés".


John Cena vs Michael Cole
Mint John laurinaitis bejelentette, Cena győzelme esetén a Michael Cole elleni mérkőzésen nincs diszkvalifikáció. Cole megpróbál a nézők sorai között elmenekülni, de John utánamegy és egy kis koki után a ringhez viszi. Cole a kötelekbe kapaszkodik, másik kezében ott a mikrofon. Várj John, várj egy pillanatot! nem kell harcolnunk! - mondja, majd hozzáteszi, hogy évek óta jó barátok. (Micsoda? - kérdezi Jerry Lawler). Cole folytatja: támogattalak a karriered során, nem tehetjük ezt. Kezet nyújt Cenának: rázzunk kezet, mint a barátok teszik. Cena kineveti, mire Cole vetkőzni kezd. Úgy gondolod, ez vicces? - kérdezi, majd a tömeghez fordul: mindannyian úgy gondoljátok, hogy ez vicces?
Michael Cole ezután támadásba lendül, bár továbbra is csak verbálisan. Figyelmezteti Cenát, hogy semmihez sem foghatóan kínos lesz, ha Michael Cole legyőzi egy élő RAW adásban. Kérdezze meg Jerry Lawlert, milyen érzés zavarba jönni - utal a tavalyi WrestleManián a Király fölött aratott megkérdőjelezhető győzelmére. Ő veretlen - mondja - és gondoskodik arról, hogy Cena megjegyezze a nevét! Cole közben Cena mellkasát böködi az ujjaival, John pedig kiveszi a kezéből a mikrofont. Úgy fogunk emlékezni rád, mint a srácra, akinek ma este szétrúgtam a seggét - mondja, majd nekiesik a kommentátornak.
Cole elterül a földön, Cena darabokban tépi le róla a ruhát. Csattanósakat sóz rá, majd leszorítja és felszólítja, hogy kérjen bocsánatot Jerry "The King" Lawlertől, mert a WrestleMania győzelme egy vicc volt.
- Jerry, Jerry barátom, nagyon sajnálom - ismételgeti Cole.
- Jó kezdet, mondja Cena, de van még egy ember, akitől bocsánatot kell kérned ma este, a Hall os Famer Jim Ross!
_ JR, te vagy a mentorom, te vagy a példaképem, sajnálom, sajnálom, sajnálom - mondja Cole.
- Még egy dolog: Mondd, hogy szereted JR barbecue szószát - követeli Cena.
- Nyálfolyatóan jó - hörgi Cole.

ha már így van, Cena JR szószt kér, ami természetesen Jerry Lawlernél mindig van a ring mellett. :D A három üvegből John kettőt elvesz és megfürdeti benne Colet. Lawler utólag közli, hgy kicsit erős, mert ez a fűszeres szósz volt. :D
John Cena a ring alá nyúl és előveszi a tűzoltó készüléket, s csak úgy preventíven - nehogy meggyulladjon Cole a rengeteg méregerőstől - lefújja áldozatát.
Cena a "meccs" befejezésére készülne, amikor Tensai támadja meg (ne feledjük NO DQ meccs van!) és küldi padlóra egy Disaster Bombbal. Tensai távozik, Michael Cole pedig arra eszmél, hogy John Cena eszméletlenül hever a ring közepén. Azonnal kihasználná a lehetőséget és kopogtatni próbál, de Cenának van annyi ereje, hogy kirúgjon!
Col dühöng és csapkod, majd a tűzoltó készülékkel támadna Cenára. A mozdulatot azonban John átfordítja, azonnal jön az AA és Michael Cole veszít.



A heti RAW Szupershow ezekkel a képsorokkal ér véget. Két héttel a No Way Out előtt három mérkőzés ismert:
John Cena vs. Big Show - Steel Cage Meccs
CM Punk vs. Daniel Bryan vs. Kane – WWE Championship Triple Threat Meccs
Sheamus vs. Alberto Del Rio - Nehézsúlyú Bajnoki Cím meccs.

A következő két hétben a többi összecsapásra is fény derül és ne felejtsük el, hogy egy hét múlva maga Vince McMahon értékeli Big Johnnyt.
 

 

 

 

Szavazás

Szerinted milyen volt ez az adás?

(5)
38%

Közepes (1)
8%

Rossz (3)
23%

Nagyon rossz (4)
31%

Összes szavazat: 13

Téma: WWE RAW 2012.06.04. - Újra Cole

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása