A RAW és Smack Down jövője

2012.06.06 20:17
2011. Augusztus 29-én egy új éra vette kezdetét a WWE történelmében. Ekkor tartották ugyanis az első RAW Supershow-t. Azóta sokan kérdőjelezték meg az értelmét, illetve az átjárásokat a két show között. De mi lehet a célja a WWE-nek, és mi lehet a jövő?

 

Jelenleg talán egyikünk se tudja megmondani, hogy ki melyik csapathoz tartozik. Daniel Bryan egészen az Extreme Rules-ig a Smackdown bajnoki címéért a Nehézsúlyú bajnoki övért volt küzdelemben. Ott jött egy váltás, és máris a RAW bajnoki övéért szállt harcba a WWE bajnoki övért Punk ellen. Akkor ő most hova is tartozik?

Jelen pillanatban tehát igen zavarodott a helyzet, a sztorik nagy részét a RAW-n próbálják felépíteni, bár természetesen a Nehézsúlyú övért a Smackdown-on dolgozzák ki a történetet. Azonban az utóbbi hetekben a Smackdown vészesen elkezdett feljönni a RAW szintjére, sőt néhol meg is előzte az utóbbi hetekben. Hogy mi volt a siker titka? Az, ami a WWE jövője lehet.

Ugyanis a kékek műsorán kezdték el futtatni a mid carder fiatalokat, akik mindenképp meg akarják mutatni, hogy igenis érdemesek arra műsorra kerüljenek. Nézzük kik mutatkoztak be az utóbbi hetekben:

Titus O'neil és Darren Young (Primetime Players): nagyon karizmatikus figurák, rendkívül jó promókkal. Bár egyelőre inkább előbbi viszi hátán a csapatot, Young a ringben próbál felülkerekedni csapattársán.
Damien Sandow: Meghozta az eleganciát a WWE-be, egy olyan karaktert alakít, amilyen William Regal óta nem volt. Igazai szabálytalankodó, bírót átverő, nézőket hergelő heel karakter lehet a jövőben.
Ryback: Igaz, hogy már bemutatkozott a RAW adásán is, de valószínűleg a Smackdown-on is viszontláthatjuk majd, sőt ott talán egy idő után nagyobb sztorikban is részt vehet. Róla is elmondható az ami Sandow-ról. Egy olyan karaktert játszik, ami Batista óta nem igazán volt.
Antonio Cesaro: Ő lehet a WWE új macsója. Máris övé az egyik legdögösebb díva, ami rátesz még inkább erre a karakterre. Az in-ringje az egyik legjobb, ha nem a legjobb a felsoroltak közül. Igazi kiugró szupersztár lehet.

És ugye akkor még nem beszéltünk a nehézsúlyú világbajnokról Sheamus-ról aki jelenleg talán a WWE legnépszerűbb pankrátora Cena után. A karakterében megvan az agresszivitás, nagyon jó az in-ringje, ami tetszhet a felnőtt korosztálynak, míg a fiatalabb korosztály a nagy fehér hőst látja benne. Del Rio pedig a WWE egyik legjobb heel-je jelen pillanatban őt is hétről hétre láthatjuk a Smackdown-on. Viszont őket mindenképp exkluzívvá kellene tenni a Smackdown adás számára, így lehetne plusz nézőket vonzani az adásba.

A pirosaknál már más a helyzet. Itt igazi befutott megasztárok viszik jelenleg a prímet, mint például CM Punk, John Cena, Daniel Bryan, Kane, Randy Orton és Chris Jericho.  Ők már önmagukban is nagy nézőszámot gerjesztenek. Mivel három órás RAW adások lesznek, ezért kellenek majd a nagy nevek az idő kitöltéséhez. Jelenleg talán az év feudja folyik a RAW-n, és a Cena vs Big Show feud sem lehet olyan rossz majd, ha végre szemtől szemben állnak a ringben majd.

Én ebben látom a két csapat jövőjét. A Smackdown műsorán 1-2 évig futatthatnák a tehettségeket majd a legjobbak felkerülnének a RAW csapathoz, a RAW-ból pedig minden 1-2 évben lepottyanna néhány nagyobb sztár a Smackdown részleghez. Ha ezt szervezett körülmények között össze tudják hozni, akkor ismét felvirágozhat a pankráció világa.