Chris Benoit emléke

2012.06.03 16:55

Bár már több év eltelt Chris Benoit és családjának súlyos tragédiája óta, a WWE-ben még mindig tabunak számít, hogy erről beszéljenek. Talán most egy kicsit enyhülni látszik ez a dolog, ugyanis a nemrég megjelent WWE Enciklopédiában Chris Benoit-ot is megemlítik.

 

 

A WWE Enciklopédia egy könyv, ami megpróbálja leírni a szervezet legfontosabb történeteit, ugyanolyan, mint egy hagyományos enciklopédia, csak épp a WWE a témája. Ebben az enciklopédiában Vince McMahon engedélyére hivatalosan is megemlítik Chris Benoit nevét, és azt, hogy a 2004-es Summerslam-en Randy Orton őt legyőzve szerezte meg a Nehézsúlyú világbajnoki címet, így vállva a legfiatalabb világbajnokká a szervezet történetében.

 
Ez a megemlítés azért olyan nagy dolog, mert miután Chris Benoit 2007. június 24. megölte feleségét Nancy Benoit-t, hét éves fiát Daniel-t megfojtotta, majd kötél által önmagát is megölte, a WWE mindent törölt ami vele kapcsolatban a szervezeten belül megmaradt, és úgy tettek, mintha nem is létezett volna. Szinte tilos a szervezetben még a mai nap is kimondani Benoit nevét.
 
Vince McMahon még korábban azt mondta egy interjúban, hogy nem szabad úgy tenni, mintha ez a szörnyű baleset nem történt volna meg. Ki kell elemezni az esetet, és meg kell akadályozni, hogy még egy ilyen borzalmas tragédia megtörténjen. Chris Benoit testének vizsgálata után az orvosok kiderítették, hogy valószínűleg a túlzott szteroidok és kábítószerek hatása miatt, tette azt Benoit, amit tett. Vince McMahon részben ezután az eset után szigoritott a Wellness politika szabályain. Ennek bevezetése után, akinek a szervezetében harmadik alkalommal is tiltott anyagot találnak a szervezetében, azt azonnal és véglegesen kirúgják a WWE-ből.