Egy WWE hibája által meghalt pankrátor!

2012.06.05 19:29
Owen James Hart 1965. május 7-én született bele a híres pankrátor családba. Kezdetben mással akart foglalkozni, de miután nem úgy alakultak a dolgok, mint azt szerette volna, kipróbálta a wrestling műfaját is. Az alapokat az apja híres „Hart Dungeon” nevű iskolájában sajátította el, ami a család pincéjében volt kialakítva.
 
Owen Hart
1986-ban debütált apja szervezeténél, a Stampede Wrestling-nél
1988-ban Japánban lépett fel „Jushin Liger néven
1989-ben két évre ott hagyja a WWF-et, és különféle kisebb szervezeteknél lép kötelek közé. 1991-ben pár alkalomra a WCW-nál is feltűnik. Még ebben az évbe újra átmegy a WWF-hezJim „The Anvil” Neidhart (a valós életben Owen sógora) összeáll Owen-nel, és megalakítják a „New Foundation”-t. Kis idő múlva Jim elmegy a szervezettől, Owen pedig összeáll Koko B. Ware-al, és létre hozzák a „High Energy” formációt. Tarka bő gatyában és színes kockás kabátokban parádéztak. Címközelbe sosem jutottak, mert a kisgyerekek szórakoztatására voltak kitalálva.
 
1993-ban szétválnak, Owen pedig szóló karrierbe kezd meghagyva a tarka, bő gatyát.
Összetűzésbe keveredik Bret-tel, és gonosz karakter lesz. WrestleMania X-en legyőzi a bátyját, aki később még aznap világbajnok lesz Yokozuna leverésével
1994-ben megnyeri a King of the Ring-et, és elkezdi használni a „King of Harts” becenevet. A testvércsata egészen a ’95-ös Royal Rumble-ig tartott.
WrestleMania XI-en csapatbajnok lesz Yokozuna-val „The Smoking Gunns” legyőzésével. 5 hónap múlva bukják az öveket Shawn Michaels és Diesel ellen
Ekkoriban megy szét a „Hart Foundation”, és Bret (Owen bátyja) szóló karrierbe fog.
 
1996-ban a „Camp Cornette” csoportosulás tagja lesz. British Bulldog-gal összeállva (aki szintén a sógora) újra csapatbajnok lesz. A duó majdnem széthullott, mivel Bulldog idő közben bezsebeli az Európa Bajnoki övet, Owen pedig szintén pályázik a címre. A feszültséget a szintén gonosszá vált Bret Hart csillapítja, aki a család fontosságára hivatkozva újra megalkotta a „Hart Foundation”-t.
 
Owen leveri Rocky Maivia-t, és Interkontinentális Bajnok lesz. Az övet Steve Austin szerzi meg, akinek eltörik a nyaka a mérkőzésen, és csak nagy nehézségek árán tudott győzni. Az övért később a nyaksérülés miatt egy tornát rendeznek, amit Owen nyer, és újra bajnok lesz.
 
1997-ben a Survivor Series-en bukja a címet a visszatérő Austin ellen. Ezen az estén történik meg az a híres jelenet is, amikor Bret elveszti a világbajnoki övét Shawn Michaels ellen, pedig nyernie kellett volna. A botrány után Bret átmegy a WCW-hoz, ahova British Bulldog és Jim Neidhart is követik. A WWF-ben így Owen marad az egyetlen Hart tag, mivel köti a szerződése.
 
Kis időre lekerül a képernyőről. Amikor visszatér, „The Lone Hart” néven bunyózik tovább. A név arra utal, hogy Owen egyedül maradt a szervezetben. Nagy viszályba kerül a DX csapatával. Triple H-et legyőzve megszerzi az Európa Bajnoki övet, amit később Triple H visszavesz
 
Tagja lesz The Rock csapatának, a „Nation of Domination”-nek.
Amikor a formáció feloszlik, 1998-ban csapatot alkot Jeff Jarrett-el. Menedzserük Debra lesz. A sztori szerint Owen-nek nyalni-falnia kéne Debra-t a képernyő előtt, de ő ezt nem akarja megcsinálni a felesége és a gyerekei miatt. Ennek következtében elbocsátják a WWF-től.
A szervezethez maszkkal a fején tér vissza „Blue Blazer” néven, ami egyfajta büntetésnek is tekinthető a szervezet részéről az engedetlenségért. Bár mindenki tudja ki van az álarc mögött, sosem lepleződik le a kiléte. Jeff Jarrett-el legyőzik Ken Shamrock és Big Bossman csapatát, amivel Tag Team Bajnokokká válnak.
 
1999. május 23-án egy Interkontinentális Bajnoki meccs volt betervezve The Godfather ellen. Owen az aréna tetejéről szállt volna alá egy drótkötél segítségével, ám a kötél elszakadt, Owen pedig 24 métert zuhanva szörnyethalt.
 
Az özvegye Martha beperelte a szervezetet, melynek eredményeként 18 millió dollárt kapott. A baleset után egy nappal a RAW műsora kifejezetten Owen-ről
szólt az egyik legnagyobb nézettségi rekordot.
 
Sokak szerint Owen az egyik legjobban elhanyagolt pankrátor volt, aki sosem kapta meg a megérdemelt nagy lehetőséget. A ringben igazi rosszfiú volt, az életben viszont az egyik legbarátságosabb és legviccesebb ember.
 
Nemzeti Sport, 1999. május 25.
 
Eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette Owen Hart, a "Blue Blazer" művésznéven szereplő kanadai pankrátor. A 33 éves sportember - aki korábban a World Wrestling Federation (WWF) Intercontinental, valamint Tag Team bajnoki címét is elnyerte - az egyesült államokbeli Kansas Cityben megrendezett küzdelmek során 15 méteres magasságból zuhant a küzdőtérre és azonnal meghalt.
 
A show műsort az egyik kereskedelmi csatorna élőben közvetítette, így milliók láthatták a tragédiát. A nézők a csarnokban és a televíziók előtt is azt hitték, Hart látványos zuhanása a bemutató része, ezért óriási felháborodást okozott, hogy a szervezők azon nyomban félbeszakították a rendezvényt. "Percekig tartott, míg sikerült megértetnem a nézőkkel, hogy valóban tragédia történt" - mondta Jim Ross az est műsorközlője.
 
Owen bátyja, Bret "The Hitman" Hart, is a sportág kiválóságai közé tartozik.
 
MTV Teletext, 1999. május 24.
 
Eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette Owen Hart pankrátor, aki "Blue Blazer" művésznéven szerepelt a bemutatókon. A 33 éves kanadai sportember a Kansas Cityben rendezett küzdelmek során 15 méteres magasságból zuhant a küzdőtérre és azonnal meghalt.
 
Owen James Hart (1965 május 7. – 1999 május 23.)