Mi a WWE jövője?

2012.06.23 19:36
A pro-wrestling fénykorának az Attitude era-nak a végét az jelentette, amikor a győztes szervezet a WWF felvásárolta a legnagyobb konkurenciáját a WCW-t 2001. március 26-án, és így az hivatalosan is megszűnt létezni, mint különálló szervezet. A WWF győzelme nem csak a WCW bukását jelentette, mivel ez az esemény óriási hatással volt a pro-wrestling világára.
 
Ha másképp alakultak volna a dolgok az nem feltétlenül azt jelentené, hogy jobb lenne, csak azt, hogy egész biztosan másmilyen lenne az a szakma, mint ahogy azt most mi rajongók ismerjük.
 
A WCW logója
Nem tudhatjuk, hogy hogy alakult volna a pro-wrestling jövője ha Ted Turner szervezete nyeri meg ezt a versenyt, viszont azt tudjuk, hogy Vince McMahon és a WWF, - mai nevén WWE - egyeduralma alatt a pro-wrestling minősége az elmúlt években gyors hanyatlásba kezdett. Ennek több féle oka van, talán az egyik legnagyobb és legfontosabb oka, hogy a WWE minden további lehetséges konkurenciáját vagy megsemmisítette, vagy ha ez nem sikerült neki, akkor felvásárolta.

 
Így járt az Amerikában a hardcore wrestlinget meghonosító ECW is. Miután a WCW megszűnt az ECW sem bírta sokáig, 9 nappal a WCW halála után, 2001. április 4. Paul Heyman a szervezet vezetője, bejelentette a csődöt. Többen többször megpróbálkoztak a legendás szervezet felélesztésével, ami az Attitude Era idején Amerikában a harmadik legnagyobb szervezetnek mondhatta magát, azonban senki sem járt komolyabb sikerrel.
 
 
A WWE féle ECW
A WWE 2006-ban megvásárolta az ECW televíziós közvetítési jogait, aminek több ezer rajongó örült, azonban, mint kiderült a WWE féle ECW szinte csak az eredeti szervezet paródiájának mondhatta magát. A WWE szépen kifacsarta az utolsó centet is az ECW névből. Bár ez az ECW már nem volt azaz ECW amit régen sokan szerettek, azonban a WWE-hez képest rendkívül tehetséges és rendkívül fiatal pro-wrestlerek szerepeltek ebben a műsorban, akik hétről-hétre színvonalas műsorokat mutattak be.
 
Mikor a WWE már azt látta, hogy nincs több pénz ebben a névben, nem is tétovázott, és 4 év után levette a "WWECW"-t a műsorról. A szervezet az ECW műsor megszűnésével olyan műsor nélkül maradt, melyben a fiatal tehetségek kitanulhatták volna a szakma csínját-bínját, egy igazi WWE-s műsorban viszonylag nagyobb közönség előtt. Bár a WWE-nek volt több független szervezete amelyekből rendszeresen szerződtettek le fiatal pankrátorokat, azonban ezeknek a szervezeteknek a szintje, nagyban lemaradt még a WWECW féle műsortól is.
 
Ilyesmi farmszervezet volt az 1997-ben alapított Ohio Valley Wrestling is, amiből több pro-wrestler került be a WWE-be, mint például az egykori WWE bajnok The Miz, vagy a jelenleg kétszeres Interkontinentális bajnok Cody Rhodes is. Ennek a szervezetnek azonban megszakadt a kapcsolata a WWE-vel, mivel az új tulajdonos Danny Davis az OVW-ből a TNA farmszervezetét csinálta.

Az FCW logoja
A WWE másik ismert farmszervezete az FCW, azaz a Florida Championship Wrestling ami már az 1960-as években is létezett más néven, azonban a WWE farmszervezetévé csak a 2007-as években vált. Ebből a szervezetből olyan tehetségek kerültek a WWE-hez, mint Alex Riley vagy Justin Gabriel. Bár az FCW rendelkezett saját televíziós műsorral, a nézettsége meg sem közelítette a régi WWECW nézettségét.
 
A WWE az ECW hiányának pótlására, és, hogy legyen egy fiatal tehetségekkel foglalkozó műsoruk létrehozta az NXT nevű műsort, melynek lényege az volt, hogy több kezdő pankrátor mentorok segítségével a legjobbá váljon, és a műsor győztese bekerülhet valamelyik fő műsorba, és még lehetőséget kap egy címmérkőzésre is. Az első szezon nagyon jól sikerült, szinte az összes kezdő a szezon után létrehozta a Nexus nevű stable-t és a 2010-es év második fele szinte csak róluk szólt. Még ma is szerepelnek a WWE fő műsoraiban olyan pankrátorok akik itt kezdtek, mint például Wade Barrett, David Otunga vagy Justin Gabriel. A második és a harmadik szezon is hozott tehetségeket a szervezetnek, mint például Alex Riley, azonban utána a műsor teljesen ellaposodott, és elvesztette a tehetségkutató jellegét, teljesen unalmassá vállt.
 
A WWE az ötödik szezon után bejelentette, hogy összevonja az FCW-s farmszervezetét az új NXT-vel, és a tehetségkutató helyett egy új brand-et hoz létre a szervezet NXT néven, melynek kizárólagos célja a tehetséges fiatalok kinevelése, és tanítása. Az NXT-be több független szervezetből hoztak wrestlereket is, akik világszinten elismertek a technikai tudásuk miatt, mint például Tyler Black, Chris Hero vagy Antonio Cesaro. Az új évad és a friss brand első műsora 2012. június 20-án került adásba, ahol sok új fiatallal ismerkedhettünk meg, akik közül akad sok tehetséges is.
 
A megújult NXT
Az adás sokkal komolyabb díszletet kapott, és az új NXT zenéje is sokkal keményebb, sokkal jobban illik a megújult műsorhoz. A műsor új kommentátorai Jim Ross és William Regal, akik az én véleményem szerint, talán a WWE-ben jelenleg lévő legjobb kommentátor csapat. Az adás ideiglenes general manager-nek megkapta a legenda Dusty Rhodes-t, aki bár öreg, talán tud majd tanítani valamit a fiataloknak, amíg nem talál a WWE egy végleges GM-et a műsornak. A ring speeker-el nem vagyok megelégedve, viszont nem annyira zavaró, hogy elrontaná az adást. Bár az első adásban kevés pirotechinkát alkalmaztak, valószínűleg a spórolás miatt, ezt az elképesztő profi karakter promok, a tehetségek, és a jó meccsek pótolták. Ismerkedjünk is meg a tehetségekkel.
 
Bo Dallas
- Michael Taylor Rotunda néven született 1990. május 25-én. Az FCW-ban Bo Rotundo néven birkózott, azonban az NXT-ben nevet váltott. Kétszeres FCW Nehézsúlyú világbajnok, és szintén kétszeres FCW Tag Team bajnok. Harmadik generációs pro-wrestler, a nagyapja Blackjack Mulligan, az apja Mike Rotunda és több rokona is pro-wrestler, köztük bátyja Windham Lawrence Rotunda is, akit a WWE-ben Husky Harris néven ismerhettetek meg.
 
 
Seth Rollins
- Colby Lopez néven született 1986. május 28-án. Talán többen ismerik a Tyler Black néven, ugyanis a független szervezetek világába, ő nagyon elismert, a világ minden pontján több övet begyűjtött. Miután leszerződött a WWE-hez, a Seth Rollins névre váltott. Az FCW-nál volt nehézsúlyú bajnok, és egyszer tag team bajnok is, mikor Richie Steamboat volt a csapattársa. A függetlenek világába több övet megszerzett, a legismertebb talán az, hogy volt Ring of Honor bajnok is.

 
Antonio Cesaro
- Claudio Castagnoli néven született 1980. december 27-én. Több független szervezetben megfordult, mint például a Ring of Honor-ban, a Chikara-ban, a Pro Wrestling Guerrilla-ban vagy a japán Pro Wrestling Noah-ban, ahol általában a saját nevét használta fellépésekkor. A WWE-be való leigazolásakor a Smackdown-ban kezdett, mint Aksana barátja, azonban a WWE az NXT-ben való szerepeltetését tervezi, következő adásban fog debütálni.
 

The Ascension
- Conor O'Brian & Kenneth Cameron csapata. Conor O'Brian-t már láthattuk az NXT korábbi szezonjaiban, azonban most az Ascension csapat egyik tagját alakítja, mely csapat már az FCW-ban is létezett, igaz, hogy több tagja volt. A WWE tervezi, hogy a jövőben még többen fognak csatlakozni az Ascension-hoz, és elképzelhetőnek tartják, hogy hamar valamelyik főadásba kerüljön a csapat.

 
Bray Wyatt
- Windham Lawrence Rotunda néven született 1987. május 23-án. A WWE-ből már sokan ismerhetik Husky Harris néven, most inkább egy őrült karaktert fog alakítani. Testvéréhez hasonlóan értelemszerűen ő is harmadik generációs pro-wrestler. Testvérével már két alkalommal megszerezték a tag team öveket a FCW-ban. Az első adáson még nem debütált az új NXT-ben, de már őtis reklámozzák.


 
Mint látjátok felhozatalban és tehetségekben nincs hiány a WWE-nél, már csak kezdeni is kellene valamit a fiatal pankrátoraikkal, akiket nagyon jól lehetne alkalmazni a nagyobb műsorokban is, mint mid-carder, és az NXT-ben is jó meccseket lehetne velük készíteni. A WWE-ban jelenleg kevés az új tehetség, és az idő múltával egyre sürgősebb lesz a szervezetben a vérfrissítés, mivel a jelenlegi nagy sztárok is egyszer vissza fognak vonulni, és ha addigra nem fognak új sztárokat kiképezni, akkor nem lesz kereslet az adásokra sem, és ennek egyenes következménye a nézettség romlás.
 
Az NXT lehet talán a WWE jövője!

 

Téma: Mi a WWE jövője?

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása