Over The Limit - eredmények

2012.05.21 17:50

2012. május 20-án került sor a WWE következő PPV adására, az Over The Limitre. Az Észak-Karolinai Raleighben megrendezett műsorra előzetesen a vártnál kevesebb mérkőzést jelentettek be, így bízhattunk abban, hogy ismét tartogat meglepetést az este. Így is volt..

Ezúttal sem maradt el a Pre Show, amit a WWE világszerte mindenkinek élőben tett nézhetővé. A nyitómeccsen Zack Ryder és Kane nézett szembe egymással.


Zack Ryder vs Kane
A Long Island-i srác és a Nagy Vörös Szörny a közeli múltban többször is összetalálkozott, bár ezeknek a találkozásoknak Zack nem annyira örülhetett. Ő volt a célpontja Kane támadásainak, őt akarta felhasználni arra, hogy John Cenát ingerelje. Ryder húzta a rövidebbet korábban, talán ez is volt az oka, hogy kicsit óvatosan, ugyanakkor határozottan kezdett ezen a mérkőzésen. Az első pillanatokban eredményesnek is látszott a módszere, de Kane gyorsan megmutatta, hogy erőfölényben van. Zack azonban nyerni akart és akarásával többször is remekül fordított. Sikerült a Broski Boot nevű mozdulatát bevinnie, a Ruff Ryder azonban egyik próbálkozásnál sem volt eredményes. Sőt: A második alkalommal Kane elkapta Zacket és egy Chokeslammel küldte földre, majd kopogtatott. A mérkőzés győztese: Kane

A hivatalos kezdés előtt még egy meglepetés mérkőzés következik. Mint kiderül, kiírtak (azaz John Laurinaitis kiírt) egy Battle Royal mérkőzést, aminek győztese eldöntheti,hogy az Interkontinentális, vagy az US Bajnoki címért kíván megmérkőzni az aktuális bajnokkal. Mindezt Cody Rhodesnak és Santino Marellának Eve jelenti be a színfalak mögött, majd a két bajnok elfoglalja helyét a ring mellett.


People Power Battle Royal: The Great Khali, The Miz, JTG, Ezekiel Jackson, Curt Hawkins, Tyler Reks, Michael McGillicutty, Yoshi Tatsu, Tyson Kidd, Jimmy Uso, Jey Uso, Jinder Mahal, Drew McIntyre, Heath Slater, Darren Young, Titus O'Neil, Alex Riley, David Otunga, William Regal, Christian
John Laurinaitisnek köszönhetően húsz szupersztár mérkőzhet meg egymással egy Battle Royal meccs keretében. A hatalmas keveredést az elején nehéz volt követni, de a résztvevők gyorsan potyogni kezdtek. Aki a ringen kívülre került és lába érintette a talajt, nem vehetett részt a további csatában. Ismét láthattuk a ringben Christiant, aki a múlt év végén összeszedett sérülése óta csak perceket töltött a ringben.
Amikor a résztvevők száma jelentősen megfogyatkozott, komoly harcot láthattunk a kihívás lehetőségéért The Miz, Alex Riley, David Otunga, Tyson Kidd és Christian között. Kidd végül Miz és Otunga akciója következtében kiesett, és nem sikerült a bennmaradás A-Ry-nak sem. Az utolsó hármas - Christian, Miz és Otunga triója - már igazi túlélés harcot vívott. Laurinaitis jobb keze és a bizonyítani akaró Miz közösen támadták Christiant, ennek ellenére Karizma Kapitánynak sikerült Otungát átlendíteni a köteleken. Miznek kétszer is hajszál híján sikerült átdobni Christiant, és közel állt ahhoz, hogy egy PPV eseményen ismét az övért meccselhessen. Christian azonban vert helyzetből is képes volt fordítani és megnyerte a Battle Royalt, majd azonnal jelezte, hogy Santino Marellát hívja ki a United States Bajnoki Címért.


A két nyitómérkőzés után egy rövid videó-összefoglalót kapunk azokból az eseményekből, amik elvezettek a John Cena vs John Laurinaitis mérkőzésig, majd hivatalosan is elkezdődik az Over The Limit PPV adás.


Vickie Guerrero érkezik elsőnek és innen is üdvözli a WWE Igazgatótanácsát, majd elmondja, hogy ő is szerepel azoknak a személyeknek a listáján, akik John Laurinaitis veresége, ezzel egyidejűleg felfüggesztése esetén átvehetik a helyét. Bejelenti a következő mérkőzésre pártfogoltjait is.


WWE Tag Team cím mérkőzés: Dolph Ziggler és Jack Swagger vs. R-Truth és Kofi Kingston
Swagger és Ziggler ismét lehetőséget kap, hogy bebizonyítsák, képesek csapatban jó eredményt elérni, ugyanakkor a nemrég alakult Kofi-R-Truth páros célja természetesen az öv megtartása.
A meccs során R-Truth húzta a rövidebbet. Míg Ziggler és Swagger sikeresebben váltottak, Truth többször szinte bent ragadt a ringben és kemény ütéseket, rúgásokat kellett elviselnie, azonban minden egyes kopogtatási kísérletből sikerült kirúgnia. Amikor a Kofi-Ziggler páros került össze látványos mozdulatokat láthattunk és egy sikeres Trouble in Paradise után a bajnokok védték meg címüket.


A backstage-ben Eve Tyler Reks-szel és Curt Hawkins-szal beszél. A két srác elfogadja a feladatot, hogy a közönség soraiba vegyüljenek és elkobozzák a különböző "jeleket", táblákat, amik John Laurinaitis ellen szólnak, őt alázzák. Otunga szerint ez nem illegális...


WWE Díva Cím mérkőzés - Beth Phoenix vs. Layla
Beth egy kisebb sérülés miatt az Extreme Rules adásban nem kaphatott lehetőséget a címmeccsre és arra, hogy visszaszerezze az övet. Keményen támadja Laylát, aki azonban nagyon jól védekezik és jó ellentámadásokat indít. A mérkőzést végül Layla nyeri és ezzel ő marad a WWE Díva Bajnok.


A színfalak mögött Matt Strikert és Randy Ortont látjuk és Striker a Vipera véleményére kíváncsi a Sheamus és közte kialakult ellentmondásról.
Orton úgy véli, hogy a SmackDown-ban Sheamus a szerencsének köszönheti a győzelmét, de a mai este, az Over The Limit mérkőzés egy más történet. Chris Jericho sétál be és megjegyzi, hogy élvezte, ahogy Orton és Sheamus a pokolba verték egymást pénteken, de túl ostobák voltak, hogy megvalósítsák, amit akarnak... Ma este ismét ő lesz a Nehézsúlyú Világbajnok, immár hetedik alkalommal és bebizonyítja, hogy ő a legjobb a világon és minden, amit tesz. Orton figyelmezteti, hogy ha ma este az útjába kerül, egy hatalmas RKO és vereség vár rá...



Fatal 4 Way mérkőzés a WWE Nehézsúlyú Bajnoki címért: Alberto Del Rio vs. Chris Jericho vs. Randy Orton vs. Sheamus
Alberto Del Rio érkezik elsőként, őt Jericho, Orton, majd a címvédő Sheamus követi.
Orton Jerichot, Sheamus Del Riot találta meg magának, mikor ellenfeleik a ringen kívül voltak, akkor pedig egymással foglalkoztak. Nem sok lehetőségük volt a páros harcra, hisz Del Rio és Jericho sem azért érkezett, hogy a földön feküdjenek... Ortont közösen támadták, a Viperának nehéz dolga volt két remek képességű ellenfelével szemben. Aztán közösen támadták Sheamust is, ám mivel Fatal 4 Way meccsről beszélünk, sokáig nem közösködhettek, egymás ellen is menniük kellett.
Jericho komolyan gondolta a hetedik bajnoki győzelmet: kidobta Del Riot, majd Ortont próbálta kopogtatni, de sikertelenül. Közben Sheamus is összekapta magát és a kötelek tetejéről ugrott Del Riora, de a kopogtatás itt sem járt eredménnyel.
A négy szupersztár csatája változatos, jó kis meccset eredményezett. Többször úgy tűnt, hogy Chris Jericho végleg eldönti a harcot, megpróbálta a feladatást Del Rioval, majd nem sokkal utána Sheamus-szel is, de mindig jött egy harmadik, aki ebben megakadályozta.
Láthattunk Walls of Jericot, RKO-t, Brogue Kick-et, Irish Course-t, DDT-t, Codebreakert, szóval igazán nem lehet okunk panaszra. A végső győzelemhez azonban a White Noise kellett, amit Sheamus adott és Jericho szenvedett el.
A győztes és a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka továbbra is: Sheamus


Eve ezúttal Cody Rhodes mellett áll, aki a korábbi Battle Royal mérkőzésről és Christian visszatéréséről beszél. Úgy véli, Christian jól tette, hogy az US címért Marellát választotta ellenfeléül, mert ő csak zavarba hozta volna Karizma Kapitányt. Megjelenik Christian, s bár Rhodes sok szerencsét kíván neki, elmondja, hogy Cody baromságokkal van tele. Közli, hogy meggondolta magát és azt akarja, hogy az Interkontinentális Bajnoki Címért állhasson ki ma este Codyval.


The Miz vs. Brodus Clay
Újabb mérkőzés amit előre nem jelentettek be. Miznek ismét Brodus ellen kell kiállnia, a meccs előtt azonban nem mulasztja el, hogy ne szóljon be. Szerinte a rajongóknak állva kellene hálát adni azért, hogy egy este kétszer is láthatják. Panaszkodik a WWE-re, hogy a Funkasaurust támogatják, miközben őt kellene. Szánalmas, hogy az emberek kedvelik Brodust. Ismét elmondja, hogy ő minden idők legnézettebb szupersztárja, majd hozzáteszi, hogy egyúttal a legjobb táncos is a WWE-ben. Ezt azonnal be is akarja bizonyítani, megszólal a zenéje és Miz táncra perdül. Bemutatóját Brodus bevonuló zenéje szakítja félbe. csak nem tánc-összecsapás lesz?
A hosszas bevezető után elkezdődik a mérkőzés is és Miz azonnal nekirontana Brodusnak, de lepattan róla. Fürgeségét, mozgékonyságát próbálja bevetni a Funkasaurus ellen, és ez egy ideig működik is. Az első kopogtatásból a kirúgás is sikerül és Miz közel áll ahhoz, hogy padlóra küldje Brodust! Végül azonban az erő győz, az erősebb pedig ezúttal is Brodus Clay. Nem maradhat el a szokásos ünneplés sem, amihez ezúttal is gyerekeket hív maga mellé.


Láthatjuk, hogy Reks és Hawkins korábban kapott feladatuknak megfelelően megkezdték a Laurinaitist sértő táblák elkobzását a nézőktől. Közben bejelentik a következő mérkőzést.


WWE Interkontinentális cím mérkőzés - Cody Rhodes vs Christian
Cody érkezik elsőként, kezében mikrofon és elmondja, nem örül neki, hogy a rajongók örülnek neki, hogy ma este meg kell védenie a címét Christian ellen. A Rhodes család és Karolina állam kapcsolatára utal vissza és közli, hogy ő jobb ember, mint Christian.
Cody valóban bizonyítani akart és tudjuk, hogy szereti őrizgetni az övet. Christiannak sikerült túlélnie a kopogtatási kísérleteket, Cody pedig egyre dühösebb lett. Karizma Kapitány ezt használta ki és fordította ellene: sikerült egy Killswitch-et követően végleg lekopogtatni ellenfelét.
A győztes és a WWE új Interkontinentális Bajnoka: Christian.


Visszanézhetjük a múlt heti SmackDown pár pillanatát, a CM Punk - Kane és Daniel Bryan között történteket. Azt, ahogy Daniel támadása miatt Punk elveszítette a meccset, majd Kane még jól el is verte. Josh Matthews kérdezi Punkot az érzéseiről. A Bajnok elmondja, hogy szarul érzi magát, de mosolyogva áll itt ma, mert örül neki, hogy John Laurinaitis ezen az estén elveszíti az állását. Daniel Bryanről is beszél. Évek óta ismerik egymást, de tudja, hogy már nem ugyanaz az ember, akivel együtt jött ebbe a szervezetbe. AJ szakítja félbe és megjegyzi, mennyire érdekes lesz ezt a mérkőzést nézni. Ismét szerencsét kíván neki, de Punk otthagyja...


WWE Bajnoki Cím mérkőzés - Daniel Bryan vs. CM Punk
CM Punknak sokadszorra kell megvédenie bajnoki címét. Daniel Bryan, aki nemrég még a Nehézsúlyú Világbajnok volt, most WWE Bajnok lehet.
Mindkét srác remek képességű és mindketten nyerni akarnak. Ennek érdekében mindent ki is hoznak magukból, fordulatos, jó meccset mutatnak be. Mindketten számtalanszor próbálkoznak kopogtatással, feladatással és Daniel természetesen a Yes Lockkal. Talán senki nem gondolta volna, hogy épp ez a szorítás lesz a veszte, ez a mozdulat lesz az, amiből CM Punk úgy szabadul ki, hogy azonnal győzni is tud.
A győztes tehát és a WWE Bajnok továbbra is CM Punk.

Punk a magasba emeli az övet, távozik, Daniel pedig dühösen reklamál és azzal érvel, hogy mielőtt a bíró hármat kopogott volna, CM Punk háromszor megütögette az ő karját, ezzel pedig azt jelezte, hogy feladja a mérkőzést. Az eredményen ez semmit nem változtat.


A backstage-ben Eve Torres és David Otunga sétálgat. Elhaladnak a csupa mosoly Teddy Long előtt. Teddy már a fő eseményre gondol, nem csoda, ha széles vigyor ül ki az arcára. Közlik vele, hogy Teddy nem kapja vissza a munkáját akkor sem, ha Lurinaitis ma este veszít és kirúgják. Teddy elmondja, hogy talán beszél az igazgatótanáccsal és ők ketten az új GM segítői is lehetnek. De talán ki is rúgják őket...


Camacho vs. Ryback
Egy újabb terven felüli mérkőzés még a fő esemény előtt. A két srác küzdelme rövidre sikerült, s bár a Camacho oldalán érkező Hunico is megpróbált közbeavatkozni, Ryback gyorsan megmutatta képességeit és erejét.
A győztes: Ryback.


Egy hosszabb visszatekintés után következik az este utolsó mérkőzése, melyre a RAW és a SmackDown jelenlegi General Managere, John Laurinaitis érkezik elsőként.


John Cena vs John Laurinaitis
Laurinaitis People Power feliratos ruhában várja a gongot, majd ahogy az megszólal, azonnal kimenekül a ringből és megpróbál a nézők közé futni. Csakhogy egyrészt a WWE döntése szerint a meccset csak kopogtatással, vagy feladatással lehet megnyerni, így hiábavaló a futás, másrészt Cena gyorsabb nála és eléri. Visszadobja "főnökét" a ringbe és láthatjuk, hogy Johnnynak esélye sincs Johnnal szemben. Cena szó szerint szívatja és bár megtehetné, nem kopogtat. Elmondja közben, hogy mit tehetne Johnnyval és hogy mi a következménye annak, ha feladja. Az STF következik, Cena a nézők segítségét kéri a számoláshoz és John Laurinaitis nem adja fel!
Cena közli vele, hogy a jó hír az, hogy megcsinálta. A rossz azonban az, hogy ezt még egyszer megteszi vele. Ismét számolnak és Johnny ismét túléli. Úgy gondolja, Laurinaitisnek egy kis folyadékra lenne szüksége, ezért fog pár palack vizet és szinte megfürdeti benne. John Laurinaitis most megtudhatja, milyen az, amikor a ring közepén valakit lealáznak. Ha nem lenne elég a víz, jön a porral oltó készülék, aminek tartalma Johnny nedves ruhájára, bőrére kerül, ezt követően pedig egy szemetes kukát húz Cena a fejére.
Laurinaitis ismét a nézők közé menekülne, ezúttal azonban sikerül Cena karját keményen odacsapni. Míg John a fájdalommal van elfoglalva, Johnny összekapja magát és támad. Ad egy újabb csapást Cena fájó karjának, majd előkerül egy szék, azzal üti, sőt kopogtatni próbál. Feltámadása itt véget is ér: Cena elveszi a széket, majd földre küldi ismét. Jön a You Can't See Me, de többre ismét lehetőség: John Laurinaitis bevisz Cenának egy öv alatti ütést, majd ismét távozni akar a nézőtéren át. Michael Cole bíztatja: Fuss Johnny, fuss! Repülj, mint a szél!
John Laurinaitisnek sikerül kijutnia az arénából, percekkel később azonban nem más, mint Big Show hozza vissza! Show, akit épp Laurinaitis rúgott ki a múlt héten. Show, aki térden állva sírt a ring közepén. Big Show, akit megaláztak! És az a Show, akinek nincs veszíteni valója, akit már nem tudnak felfüggeszteni azért, mert beleavatkozik a mérkőzésbe.
Laurinaitis a ringben John Cena és Big Show közé szorul, nem menekülhet. Az óriás nyakon fogja, mintha Chokeslamhez készülne, azonban láthatjuk (de nem hallhatjuk), hogy Laurinaitis mond valamit neki. Show odadobja Cenának, majd amikor John a vállára kapja, hogy kiosszon neki egy AA-t Big Show Cenát üti le! Ennél a résznél Booker-T is csak annyit tud mondani: Mi a pokol történik?
Laurinaitis eszmél először, hátára fordítja a kiütött Cenát és kopogtat! Hihetetlen, de Big Show közbeavatkozásának köszönhetően John Laurinaitis a mérkőzés győztese.
S ha mindez nem lenne elég, maga Show segíti fel Johnnyt és emeli magasba a kezét. Az arénát a döbbenet jellemzi. Nem lehet tudni, mi a megdöbbentőbb: az, hogy Laurinaitis akárhogy is, de győzelmet aratott, vagy Big Show pálfordulása.

A kommentárok is vegyesen reagálják le az eseményeket. Michael Cole természetesen örül, hogy Laurinaitis továbbra is a GM, a People Power pedig továbbra is a WWE része. Booker-T változatlanul nem érti, mi történt itt és mi történt Show-val. Jerry Lawler szerint lehet, hogy ez a WWE legsötétebb napja...


Hogy mi fog következni ez után? A dolog több esélyes. Lehet, hogy John Laurinaitis leckét kapott és változik. Nagyobb az esély azonban arra, hogy nem és épp a mai események miatt még aktívabb bosszúhadjáratba kezd. Big Show lehet Johnny új fegyvere? És mi lesz Cena sorsa?
Hajnalban véget ért az Over The Limit 2012. azonban este már következik a Monday Night RAW Szupershow, ahol sok mindenre választ kaphatunk és talán látszik majd a további irány.

Mindenki döntse el maga, hogy a látott mérkőzések közül valóban az utolsó kellett-e hogy legyen az este fő eseménye. Valóban ez volt a legjobb?

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Over The Limit - eredmények

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása