ROH Best in the World - Előzetes

2012.06.27 09:17
 
Kevin Steen kész a címvédésre
Még  a tegnapi nap megrendezésre került az ROH Best in the World elenvezésű iPPV gálája. Már a tavalyi évben is nagy sikert ért el eme gála, ahol rengeteg remek mérkőzéssel kápráztatták el a rajongókat, olyanokkal mint pl. a Christopher Daniels vs El Generico mérkőzés a szervezet Television bajnoki címéért, vagy a már felbomlott American Wolves két tagjának gigászi küzdelme a Világbajnoki címért. Úgy néz ki idén sem lesz panaszunk a felhozatalra, nézzük is hát meg, mire számíthatunk idén a Best in the World-ön:

Hybrid Fighting Rules match: Adam Cole vs Kyle O'Reilly

A két küzdőfél a volt Future Shock csapat tagja, akik még idén február óta más utakon járnak, különös összeesés, hogy a két csapattag új partnert talált magának, mégpedig az American Wolves tagjainak személyében, O'Reilly Richardssal, Cole pedig Eddie Edwardssal társult. Eme két csapat össze is csapott, mégpedig a 10. jubileum alkalmából megrendezett Young Wolves Rising gálán, ahol végül Cole és Edwards csapata győzedelmeskedett. Míg Richards sportszerűen kezet rázott Cole-al, addig O'Reilly dühösen távozott a ringből. Azóta folyik kettejük között ez a rivalizálás, és még mindig nem dőlt el, hogy melyikük a jobb, ám itt minden eldőlhet. Vajon a Showdown in the Sun utáni O'Reilly győzelem immáron köddé válik, és minden Cole javára fog eldőlni? A meccstípusról annyit érdemes tudni, hogy az MMA-ból ismeretesek a szabályai.

The Briscoe Brothers vs The Guardians of Truth /with Truth Martini

A Briscoe testvérek (Jay és Mark), készek arra, hogy levezessék a dühüket az elvesztett Tag Team érmek miatt. Erre bizonyára a legjobb emberek a titokzatos Guardians of Truth csapat lesz, kiknek vezetője nem más, mint a Roderick Strong és Michael Elgin által alkotott House of Truth managere, Truth Martini lesz. A híres Briscoe Brothers vajon győzedelmeskedni tud a Truth Martini által vezetett csapat ellenében? 

Homicide vs Eddie Edwards

Két volt világbajnok, két remek birkózó, egy nagy valószínűséggel remek mérkőzésen. Az ROH történelmében talán legfontosabb viszályt (ROH vs CZW) megnyerő, és a TNA-t is megjárt Homicide minden bizonnyal a győzelemre fog hajtani, úgy, mint ellenfele a "Die Hard", aki rendkívül rövid, kevesebb mint egy év alatt bezsebelt minden egyes bajnoki címet az ROH-nél, a Tag Team érmektől egészen a világbajnoki címig. Ez nem csak egy egyszerű meccs lesz, hanem két egykori ROH világbajnok, és fő arc küzdelme a méltóságért, hogy megmutassák, melyikük volt a méltóbb világbajnok.

Roderick Strong, a volt világbajnok
World Television Championship in a Triple Threat match: Roderick Strong (c) vs Jay Lethal vs Tomasso Ciampa 


A Television bajnoki címért eme hármas a Showdown of The Sun második napja óta küzd, ám Lethal és Ciampa már február óta küzd egymás ellen, amikor is Ciampa ellopta a Lethal TV bajnoki címét, amit csak a Showdown of the Sunon adott volna vissza neki, ám ekkor jött a képbe Roderick Strong, aki elhalászta a bajnoki címet Lethaltól, és így ő is, hasonlóan Eddie Edwards-hoz, bezsebelte az összes címet az ROH-ben. Vajon hármójuk közül ki fog Television bajnokként távozni New York-ból?

Michael Elgin vs Fit Finlay

A WWE-ből is ismert Finlay, aki egyébként már több független szervezetnél is fellépett kirúgása óta (Pl. Dragon Gate, EVOLVE) a Border Wars iPPV-n Roderick Strong ellen küzdött a TV bajnoki címért.. a mérkőzés után konfrontálódott az ROH egyik legnagyobb tehetségével, Michael Elginnel (akihez egyébként az év egyik legjobb meccse is fűződik Davey Richards ellenében), így tehát összejött kettejük meccse a Best in the World-ön. Vajon a tehetség felülemelkedik a tapasztalaton, vagy Finlay meglepetést fog nekünk okozni?

World Tag Team Championship: Wrestling's Greatest Tag Team (Shelton Benjamin & Charlie Haas) (c) vs The All Night Express (Rhett Titus & Kenny King)


Ez a két csapat már nem egyszer küzdött egymás ellenében, ám az igazi harc ideje csak most jött el. A Benjamin-Haas csapat már tavaly is birtokolta a Tag Team öveket, ám az év végén a Briscoe Brothers elvette tőlük, majd a Border Warson ismételte hazataláltak a bajnoki címek. Az All Night Express két fiatal tehetsége már a Young Wolves Rising-on letudta győzni a WGTT-et, vajon most is győzedelmeskednek, és ezzel behúzzák a Tag Team aranyakat is?


World Championship match: Kevin Steen (c) vs Davey Richards


Mr. Wrestling és Davey Richards viszálya már tavaly december óta tart, amikor is Steen legyőzte Steve Corino-t, és így hivatalosan is visszatérhetett az ROH-be. Azon az estén Davey ismételten legyőzte Eddie Edwards-ot, és megtartotta a világbajnoki címet, ám a meccs után érkezett Kevin Steen, és bejelentette, hogy igényt tart az ROH világbajnoki övére. Ezek után már kezdett komolyabbá válni a dolgok, és miután Kevin Steen elintézte Jimmy Jacobsot is, és később El Generico-val is lezárt egy fejezetet, koncentrálhatott a világbajnoki címre. Ám közben történt egy meglepő dolog is. Mint tudhatjuk Steve Corino és Kevin Steen még amikor Steen az ROH alkalmazottja volt, csapattársak voltak, ám mikor Steennek el kellett hagynia a szervezetet, Corinot Jimmy Jacobs kezdte támogatni. Mikor a semmiből (épp a tavalyi Best in the World gálán) visszatért Kevin Steen Corino és Elgin meccsén, megvédte Corinot és Jacobsot, majd lenyomott egy promot, és a semmiből megtámadta volt csapattársát, és annak új támogatóját, ezzel elérve azt, hogy Jim Cornette kitiltsa az ROH összes gálájáról. Majd végül mint tudjuk Steen a Final Battle-n visszanyerte a szerződését, és célba vette a főövet. Ám a Generico elleni Last Man Standing meccsén (Showdown in the Sun első napja), ismét meglepő dolog történt.. az eddig Steen ellen csatározó Jimmy Jacobs Mr. Wrestling oldalára állt, és együtt kezdték el menetelésüket. Ezek után mint tudhatjuk Richards elveszítette a világbajnoki címet, és kész bosszút állni Steen-en. Kevin Steen vajon címet fog védni, vagy a volt világbajnok összeszedi minden erejét, és Jim Cornette támogatásával erőt gyűjtve magán visszaszerzi a bajnoki érmet?

 

Téma: ROH Best in the World - Előzetes

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása