WWE RAW 2012.05.21. - Megvan egy meccs a No Way Out-ra

2012.05.22 14:46

2012. május 21. Richmond, Virginia - A RAW Szupershow természetesen az előző esti Over The Limit eseményei körül forgott. Igen felpaprikázta a hangulatot Big Show beavatkozása és az, hogy az eddig kedvelt óriás Cena ellen fordult. Ennek megfelelően először a People Powerről és a John Cena vs John Laurinaitis mérkőzésről kapunk képeket.


John Cena jelenik meg elsőként az arénában és ismét igen vegyes fogadtatásban részesül. Látszik rajta az ingerültség és azzal kezdi, hogy amikor elveszít egy mérkőzést, általában gratulál az ellenfelének a győzelméhez, most azonban ezt nem tudja megtenni. Többször megismétli: Mi a pokol? Mi történt? John Laurinaitis legyőzött engem.
Mióta Laurinaitis volt a GM, egy önző, hataloméhes zsarnok lett. Az Over The Limiten ő és a rajongók egy "robbanást" akartak. Laurinaitis elszaladt és Big Show hozta vissza. A srác, akit John Laurinaitis megalázott a ring közepén, a srác, akit kirúgott. Szorította Johnny nyakát az óriási kezeivel, Cena szemébe nézett és ő azt hitte azért teszi, hogy befejezhesse a dolgát. Ám mikor odadobta elé Johnnyt, az az ember, akit a barátjának tartott, kiütötte őt. Így Laurinaitis megnyerte a mérkőzést és megtartja a munkáját.
Cena úgy gondolja, Laurinaitis mindent megérdemelt, amit az Over The Limiten kapott, de nem örül, mert Big Show úgy döntött, hogy eladja magát. Erre nincs magyarázat és hála Big Show-nak most valamennyien beragadtak a People Power-be, a rémálom folytatódik a WWE-ben. Nem tudja, ki lett volna a következő RAW General Manager. Vickie Guerrero, Teddy Long? Vagy a laptop? - emlékeztet azokra az időkre, amikor a rejtélyes GM üzenetei érkeztek és Michael Cole olvasta fel őket. Adjátok vissza a számítógépet! - mondja. Ez nem arról szól, hogy John Cena veszített, hanem arról, hogy John Laurinaitis nyert! És Laurinaitis hamarosan kijön ide, elmondja, milyen bátor is ő és milyen tervei vannak a következő PPV-re - utánozza Cena Johnny hangját.

Mintha ördögöt emlegetett volna, John Laurinaitis zenéje szólal meg és Eve jelenti be a GM-et, nem mulasztva el azt sem elmondani, hogy ő az ember, aki megverte John Cenát a múlt este.
Laurinaitis People Power táblás robogóval gurul be, alig bír leszállni, és mankóra támaszkodik.
Cenához intézi a szavait és elmondja, hogy a meccsük után kórházba került és elkezdi felsorolni a sérüléseit. "Talán" eltörött a kulcscsontja, "lehet", hogy térd és gerincsérülése van, nem tudja mozgatni a bal karját és a bal lábát, amit "lehetséges" idegkárosodás okoz... De ez mind rendben van, hisz az előző éjszaka a ringben bebizonyította, hogy erős versenytársa volt Cenának! A ringen kívül azonban ő a WWE hivatalnoka, ezért sem Cena, sem bárki más az ujját sem emelheti rá! Aki ezt megteszi, azonnal ki lesz rúgva!
Szeretné bemutatni Cenának azt az embert, akit a múlt szombaton alkalmazott, az embert, akivel John Cena június 17-én a No Way Out PPV adáson szembe fog nézni, a Világ Legnagyobb Sportolóját: Big Show-t!
A bejelentés hallatán a közönség azonnal pfujolni kezd és folyamatosan pfujolnak akkor is, amikor Show megjelenik. Az óriás arcán látszik, hogy neki sem jó a helyzet és most szembesülhet azzal is, milyen érzés, amikor a tömeg azt ordítja neki: Szar vagy!
Cena és a szurkolók valószínűleg magyarázatot akarnak hallani a tettére - kezdi show, de nem lesz magyarázat. Senki sem szereti ezt a bizniszt jobban mint ő - mondja, senki a rajongók, a szupersztárok, vagy a technikai személyzet közül. Amikor azon kapta magát a múlt héten, hogy térdre rogyva sír a ring közepén, térdre rogyva ő az óriás az egész világ előtt, azért volt, hogy megtarthassa a munkáját. Senkitől nem kapott együttérzést akkor és senkitől nem kapott szimpátiát az elmúlt 18 évben. Azt tette, amit tennie kellett, azt tette, amit bárki más is tett volna. Most egy vaskemény szerződése van és büszke rá.
Hogy mersz ítélkezni Cena? Hogy mer ítélkezni bárki fölöttem? - ordítja, majd hozzáteszi, hogy Cenának nem lesz kiút előle, a No Way Out-on ki fogja ütni.

Big Show távozik, David Otunga jelenik meg és annyit mond: Cena, veszítettél a főnököm ellen, most pedig itt az ideje, hogy veszíts ellenem is.
Cena mondja neki, hogy ez nem az az este, amikor ki kéne őt hívni, jobban jár, ha hátramegy és nézi tovább a Különleges Ügyosztály sorozatot, mert ha a ringbe lép, bántani fogja.
Otunga azonban hajthatatlan, Laurinaitisnek ajánlja a mérkőzést, pózol egyet, majd a ringhez indul.


John Cena vs David Otunga
John Laurinaitis háromkerekű robogóján ülve nézi a meccset, amin Cena dühösen esne neki Otungának. Az ügyvéd azonban folyamatosan elmenekül előle, már-már macska-egér fogócskához hasonlít az egész. A közönség elkezdi a Let's Go Cena - Cena Sucks kiabálást, de a biztatás hallhatóan erősebb. Amikor épp a kötelek alatt csúszik be a ringbe, Otunga ráveti magát és a mérkőzésvezető állítja meg, mert mint az őrült, püföli ellenfelét. Aztán ismét Johnnynak pózol és ez bizony hiba. Cena rátámad és egy STF-fel pillanatokon belül feladásra kényszeríti.

Még fel sem állnak, amikor megjelenik Tyler Reks, Curt Hawkins, Darren Young és Titus O'Neil, és valamennyien Cenára támadnak. A négy fiatal szupersztár üti, rúgja, ahol éri, ám Sheamus rohan be olyan hévvel, hogy elsodorja a bejáratnál mankózó Laurinaitist is. Sheamus és Cena közösen intézik el a támadókat, akiket ráadásul még Laurinaitis is visszazavar az öltözőbe.
Sheamus-szal és Cenával közli, hogy ha akciót akarnak, akkor a People Power jegyében ma este egy Tag Team mérkőzésük lesz, ráadásul egy 2 a három ellen handicap mérkőzés. Sőt! Mivel a RAW történetében először állnak párba, egy 2 a 3 elleni handicap lumberjack mérkőzés lesz - jelenti be sátáni vigyorral az arcán, az ellenfeleket azonban nem nevezi meg.

Megtudjuk azonban, hogy Randy Ortont és Alberto Del Riot láthatjuk egymás ellen, továbbá, hogy Daniel Bryan és CM Punk között is szópárbaj várható.

Ricardo Rodriguez Alberto Del Riot jelentené be, ám a United States Bajnok Santino Marella érkezik meg. Santino azt mondja, hallgatja egy ideje Ricardo beszédét, és szinte semmit nem ért belőle, mert az akcentusa legalább olyan nevetséges, mint a szemöldöke. Szerinte Ricardo semmit nem tud a felkonferálás művészetéről és arra kéri, próbálja meg pörögve kimondani az R betűt. Az olasz és a mexikói spanyol jól elberregnek egymással, míg Santino be nem ijeszt a Kobrával. Sőt másodszorra nem ijeszt, hanem előre bejelentetten a földre is küldi vele Ricardot, majd bejelenti Del Riot.


Alberto Del Rio vs. Randy Orton
A két szupersztárnak előző este nem sikerült bajnoki címet szerezni Sheamus ellen a Fatal 4 Way mérkőzésen. Ebben az összecsapásban remek küzdelmet mutattak be és Randy Orton bizonyult volna talán jobbnak. Talán, ugyanis amikor a Vipera az RKO-hoz készült, megjelent Chris Jericho és megtámadta. Del Rio elhagyta a ringet, Jericho pedig Orton fölött közölte mindenkivel, hogy ő a legjobb a világon és minden, amit ő tesz. Ha Orton nem értette volna meg, egy második Codebreakert követően megismételte Chris, és őrült dühvel az arcán ordította: Érted? Érted? A harmadik Codebreaker után távozott és a ringben hagyta Ortont, aki diszkvalifikációval nyert ugyan Del Rio ellen, de nem örülhetett ennek a győzelemnek.

Úgy tűnik, Chris Jericho Most a WWE csúcsragadozóját szemelte ki magának, bár Orton jelenleg nem bajnok. Mint arról már korábban beszámoltunk, Jericho elhagyni készül a WWE-t, sőt szó volt arról, hogy talán az Over The Limiten látjuk utoljára. Most ismét kérdés, hogy meddig marad és bajnokként távozik-e.


A reklámblokk után Daniel Bryan érkezik, aki előző este vereséget szenvedett CM Punktól és nem lett WWE Bajnok. Daniel azt mondja, hogy nagy igazságtalanság történt és neki kellene lenni az új WWE Bajnoknak. Ha valaki elmulasztotta volna az Over The Limitet, megmutatja felvételről a vitatott mozdulatot lassítva. Szerinte a kérdés, hogy megérdemel-e még egy lehetőséget, hogy WWE Bajnok legyen és hogy ismét feladassa a mérkőzést CM Punkkal. A válasz pedig: YES! YES! YES!
Az az igazság, hogy jelen pillanatban ő egyetlen bíró hibás döntése miatt nem WWE Bajnok, ezért követel egy visszavágót!
CM Punk zenéje szólal meg és megérkezik a WWE Bajnok. Elismeri, hogy a Bryannel vívott meccse volt az egyik legnagyobb csata a karrierjében, és ezt köszöni. Emlékezteti Danielt, hogy legyőzte és a ring közepén lekopogtatta, majd felidézi a múlt heti SmackDown-ban történteket. Akkor veszített Punk Kane ellen diszkvalifikációval, mert Daniel megtámadta a Big Red Monstert. A visszajátszást követően azonnal kialszanak a fények, fellobbannak a lángok és megjelenik Kane.


Kane vs. Daniel Bryan
A meccset CM Punk a kommentátori asztaltól nézi. Pár perc elteltével mindketten kiesnek a ringből, Punk pedig látszólag ugyanazt akarja eljátszani, amit Daniel pénteken. Azonban nem támad senkire a székkel... Daniel kiveszi a széket Punk kezéből, de nem üti meg vele ellenfelét, Kane azonban nem óvatoskodik. Amikor a szék hozzá kerül, hatalmas ütéseket mér Danielre, ezért diszkvalifikálják.
A győztes: Daniel Bryan.

Kane nem hagyja abba a verést a gong után sem, az események a ringben folytatódnak és egy hatalmas Chokeslam a vége.
Amikor Kane távozik, Punk közli, hogy odamegy Danielhez, mert meg akarja kérdezni, rendben van-e. Amikor Bryan felnéz, befogja az Anaconda Vice szorításba, Daniel pedig bőszen üti a karját, ami a feladás jele. CM Punk feláll és kiabál a ring közepén: YES! YES! YES!

A reklámblokkban kapunk egy visszajátszást a múlt heti RAW adásból, amikor Paul Heyman megjelent és közölte, hogy Brock Lesnar pert indít a WWE és Triple H ellen. Látjuk azt is, ahogy HHH megszorítja Heyman torkát, aki emiatt újabb pert akaszt a nyakába.

Justin Roberts konferálja föl a WWE új Interkontinentális Bajnokát, a sérülése után remek formában visszatérő Christiant.


Christian vs. Jinder Mahal
Jinder Mahal egy ideje inkább csak a Superstars adásokban szerepelt, most pedig a friss bajnokkal kell szembenéznie. A fiatal tehetség remek ellenfélnek bizonyul és sokáig tartja magát Christian ellen. A Killswitch elöl azonban sokáig nem menekülhet.
A győztes: Christian.

Láthatjuk, hogy a Twitteren is folyamatosan azt kérdezték a rajongók, miért tette Big Show vasárnap este amit tett és a mai adás elejéről is ismételnek vissza részeket. Ezt követően a dívák meccsére kerül sor.


Beth Phoenix vs. Kelly Kelly
Bethnek nem sikerült visszaszereznie a bajnoki övet, az Over The Limiten alul maradt Laylával szemben. Ma összes energiáját Kelly ellen fordítja, s bár a szőke szépség több alkalommal is megpróbál nyerő helyzetbe kerülni, a végén veszít.
A győztes a Glam Slamet követően Beth Phoenix.

Nincs más hátra, mint a RAW Szupershow fő eseménye, a 2 a 3 ellen handicap lumberjack mérkőzés. Még mindig nem tudjuk, kik lesznek azok, akikkel John Cenának és Sheamusnek meg kell küzdenie.
Sheamus érkezik elsőként, őt Cena követi, majd Vickie Guerrero jelenik meg. Vickie bejelenti Jack Swaggert és Dolph Zigglert. Ketten tehát már megvannak, de ki lesz a harmadik?
Talán senki sem lepődött meg túlságosan - főleg John Laurinaitist ismerve - akkor, amikor megszólalt az utolsó résztvevő bevonuló zenéje...


Handicap Lumberjack Meccs: Sheamus és John Cena vs. Lord Tensai, Jack Swagger és Dolph Ziggler
A WWE Szupersztárjai a Lumberjack mérkőzésnek megfelelően körbeveszik a ringet, Big Johnny pedig mankójára támaszkodva az aréna bejáratától figyel. Sheamus és Ziggler kezd, a szőke srác azonban nem bír a Great White-tal. A váltás után Swagger és Cena kerül össze, de az All American American is gyorsan beleszalad egy hatalmas pofonba. Ekkor jön Tensai, akitől John Cena érthetően tart.
Tensai sziszegve üti a sarokba szorult Cenát, majd átengedi Swaggernek. Ő azonban nem jut sok eredményre, sőt John és Sheamus le is pacsiznak, így a Nehézsúlyú Világbajnok osztja tovább Swaggert.
A kopogtatás nem sikerül, mert Dolph közbeavatkozik, őt azonban Sheamus kihajítja a ringből, hadd szórakozzanak vele a kívülállók.
Tensai - Sheamus párharc következik és láthatjuk, hogy a kelta bár kemény ütéseket visz be, nehezen bírna a japán stílusú ellenféllel. Végül ő is a ringen kívül végzi, ahol többen is azonnal rárontanak.
Jericho még azzal is megpróbálkozik, hogy nem engedi vissza Sheamust a ringbe, Cena azonban lerúgja.
Lehet, hogy a Bajnok jobban is járt volna, ha kívül marad, mert így Tensai vette ismét kezelésbe.
A Lord és Swagger közösen gyötörték Sheamust, Cenának és Zigglernek viszonylag kevés szerep jutott.
Hogy honnan szedte Sheamus azt az erőt, amivel képes volt a hatalmas verés után ismét visszajönni a meccsbe, nem lehet tudni. Nagy nehezen, de váltott Cenával, aki Zigglerrel került össze. Kopogtatni azonban nem volt lehetősége, mert a ring mellett álló szupersztárok előbb Sheamusra, majd Cenára támadtak.
Igazi káosz alakult ki a ringben és mindenki a Cena-Sheamus párost ütötte, rúgta. A hab volt a tortán, amikor a "jó oldal" is megérkezett. Cenáék oldalán beszállt a bunyóba többek között CM Punk, Santino Marella, a Kofi-R-Truth páros, Christian, Brodus Clay, Great Khali is.
Cena talán észrevette, hogy Big Show is szemlélte az eseményeket, dühösen megindult a backstage felé. Laurinaitis-szel akadt össze először, akitől azt kérdezte, hol van Big Show. A GM közölte, hogy nem tudja, de figyelmeztette Cenát, hogy ha hozzáér, kirúgja. Ám Big Show ott volt és abban a pillanatban, amikor Cena megfordult, hatalmas jobbost osztott ki neki. John Cena eszméletlenül terült el a földön a RAW pedig ezzel a képsorral ért véget.


Tapasztalhattuk, hogy a PPV adásokat követő RAW esték eseménydúsak, nem volt ez most sem másképp. Június 17-én következik a No Way Out, amire már most készül a WWE.

 

 


 

WWE RAW 2012.05.21. - Megvan egy meccs a No Way Out-ra

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása